Utcai zenészek fesztiválja

28.01.2014.

Az utcai zenészek nemzetközi fesztiváljának keretében az idén is megnyílt a Radio AS által működtetett nyitott színpad, ezen bárki bemutathatja művészi tehetségét, előadókészségét. A Zmaj utca közepén elhelyezett emelvény vasárnapig vehető igénybe a. Azoknak, akik szeretnének fellépni, a színpad menedzserével kell beszélniük 16 és 17 óra között, ezt követően – a már meghatározott időrendtől függően – az est folyamán kapnak 15 percet elkészített műsoruk bemutatására.

Ezen a színpadon nemcsak amatőrök lépnek fel, hanem egyebek között azok a hivatásos előadóművészek, együttesek is, akik a fesztivál többi színpadján nem kaptak helyet, lemaradtak, de szeretnének bemutatkozni. Ismert alakokat is láthatunk itt, fellép például Jontra utcai előadó, valamint az olasz CamiloCromo társaság.
A fesztivál idei, kibővített sémája két kerekasztal-beszélgetést is előirányoz, ezeket szombaton és vasárnap tartják meg 16 órától a The End kávézó kerthelyiségében, az Arena mozi mögötti udvarban. Felszólalnak majd a világ más városaiban megtartandó, hasonló fesztiválok szervezői, résztvevői is, elmondják tapasztalataikat, meglátásaikat. Szombaton hallhatunk majd a portugáliai Santa Maria de Feira városban megtartandó Imaginarius fesztiválról. Ez a rendezvény arról híres, hogy a polgárok a lehető legnagyobb mértékben bekapcsolódhatnak történéseibe, együtt léphetnek fel a művészekkel. Portugál vendégek is jelen lesznek.
Vasárnap a közterületek művészeteiről hallhatunk majd bővebben, az urbánus közeg művészeti megnyilvánulásairól görög, francia és portugál szakmabeliek szólalnak meg.

Forrás: Фестивал уличних свирача