Novosadsko pozorište  • Prva predstava našeg Pozorišta prikazana je 1974. godine: Mačja igra, komad Ištvana Erkenja. U 1985. godini, trupa se preselila u prostorije nekadašnje Kamerne scene teatra Ben Akiba i od tada je postalo njeno stalno sedište. Pozorište se i danas nalazi na ovoj lokaciji u ulici Jovana Subotića, 3-5.
  • Uprava Novosadskog pozorišta uvek se trudila da unese što više raznolikosti u svoj repertoar okupljajući najbolje reditelje i glumce. Svi koji su već sarađivali sa ovom trupom, vraćaju se s radošću, ne samo zbog dobrog ansambla već i zbog kvaliteta, koji je postignut napornim radom i koji je bio nagrađen u više navrata na domaćim i festivalima u inostranstvu.
  • Sem izbora najboljih autora, važan je i sadržaj repertoara. Naše pozorište godišnje ima, u proseku, pet premijernih predstava a isto toliko predstava se prenose iz prethodne sezone na tekuću godinu.
  • Da bi se držali određenog umetničkog profila, trudimo se da predstave budu za sve generacije, kao i da pružaju zabavu, i to kvalitetnu zabavu. Upravo zbog toga, svake godine imamo na repertoaru mjuzikle, ali i velike klasike pozorišne umetnosti. Pored toga, prioritetni su nam komadi pisaca iz Vojvodine ili onih koji imju vojvođansko poreklo.
  • Naše pozorište trenutno raspolaže sa dve sale: velika sala i kamerna scena.

 

Izvor:Grad Novi Sad

Adresa: 
Fotografija: 

There is currently no content classified with this term.

Subscribe to RSS - Novosadsko pozorište