Manifestacija „Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10“

Read me
12.05.2016. do 21.05.2016.

Manifestacija će se održati od 12. do 21. maja uz učešće preko 80 muzejskih i srodnih institucija iz cele zemlje a realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje i Grada Novog Sada. U okviru manifestacije obeležiće se i Međunarodni dan muzeja 18.maja i Evropska noć muzeja 21.maja.

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović prisustvovao je konferenciji za novinare na kojoj je najavljena manifestacija „Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10“. Prisutnima su se obratili pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić, direktorka Muzeja grada Novog Sada Vesna Jovičić i upravnica Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević – Bugarski.

U manifestaciji u Novom Sadu učestvuju: Muzej Vojvodine, Galerija Matice srpske, Muzej Grada Novog Sada, Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, Galerija likovne umetnosti Poklon-zbirka Rajka Mamuzića, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture, Arhiv Vojvodine, Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada i Ogranak SANU.