„Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“

Read me

Vlada Republike Srbije proglasila je „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ kulturnim projektom od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, jer je titula Evropske prestonice kulture od strateške važnosti kako za Novi Sad tako i za Republiku Srbiju.

- Podrška Vlade Republike Srbije je izuzetno bitna za realizaciju svih aktivnosti na putu ka 2021. godini kada će Novi Sad u punom sjaju zaživeti kao Evropska prestonica kulture. Siguran sam da ćemo svi zajedno, Grad, Republika, Pokrajina, civilne organizacije i pojedinci, učiniti da naš grad bude jedna od najboljih prestonica kulture u Evropi – istakao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Projekat „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, osmišljen kao platforma za razvoj kulturnih i kreativnih potencijala grada Novog Sada, narednih godina osnažiće kulturnu vitalnost grada, omogućiće urbanu regeneraciju i održivi razvoj koji podrazumeva strukturne promene, kao i poboljšati međunarodni ugled Novog Sada i Republike Srbije.