Новосадско позориште  • Прва представа нашег Позоришта приказана је 1974. године: Мачја игра, комад Иштвана Еркења. У 1985. години, трупа се преселила у просторије некадашње Камерне сцене театра Бен Акиба и од тада је постало њено стално седиште. Позориште се и данас налази на овој локацији у улици Јована Суботића, 3-5.
  • Управа Новосадског позоришта увек се трудила да унесе што више разноликости у свој репертоар окупљајући најбоље редитеље и глумце. Сви који су већ сарађивали са овом трупом, враћају се с радошћу, не само због доброг ансамбла већ и због квалитета, који је постигнут напорним радом и који је био награђен у више наврата на домаћим и фестивалима у иностранству.
  • Сем избора најбољих аутора, важан је и садржај репертоара. Наше позориште годишње има, у просеку, пет премијерних представа а исто толико представа се преносе из претходне сезоне на текућу годину.
  • Да би се држали одређеног уметничког профила, трудимо се да представе буду за све генерације, као и да пружају забаву, и то квалитетну забаву. Управо због тога, сваке године имамо на репертоару мјузикле, али и велике класике позоришне уметности. Поред тога, приоритетни су нам комади писаца из Војводине или оних који имју војвођанско порекло.
  • Наше позориште тренутно располаже са две сале: велика сала и камерна сцена.
Адреса: 
Фотографијa: 

There is currently no content classified with this term.

Subscribe to RSS - Новосадско позориште