Манифестација „Музеји Србије, десет дана од 10 до 10“

Read me
12.05.2016. до 21.05.2016.

Манифестација ће се одржати од 12. до 21. маја уз учешће преко 80 музејских и сродних институција из целе земље а реализује се под покровитељством Министарства за културу и информисање Републике Србије, Покрајинског секретаријата за културу и јавно информисање и Града Новог Сада. У оквиру манифестације обележиће се и Међународни дан музеја 18.маја и Европска ноћ музеја 21.маја.

Члан Градског већа за културу Вања Вученовић присуствовао је конференцији за новинаре на којој је најављена манифестација „Музеји Србије, десет дана од 10 до 10“. Присутнима су се обратили покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић, директорка Музеја града Новог Сада Весна Јовичић и управница Галерије Матице српске Тијана Палковљевић – Бугарски.

У манифестацији у Новом Саду учествују: Музеј Војводине, Галерија Матице српске, Музеј Града Новог Сада, Музеј савремене уметности Војводине, Спомен-збирка Павла Бељанског, Галерија ликовне уметности Поклон-збирка Рајка Мамузића, Покрајински завод за заштиту природе, Покрајински завод за заштиту споменика културе, Архив Војводине, Завод за заштиту споменика културе Града Новог Сада и Огранак САНУ.