ОТВОРЕНА „СУНЧАНА ЈЕСЕН ЖИВОТА“

Read me

Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф. др Никола Ћировић отворио је манифестацију „Сунчана јесен живота“ која се традиционално одржава поводом 1. октобра Међународног дана старих особа. Покровитељ манифестације је Град Нови Сад, а за њену реализацију из буџета је издвојено 800.000 динара.

- Задовољство ми је што могу да вас поздравим у име Града Новог Сада који дуг низ година подржава манифестацију и показује колико мисли на своје најстарије суграђане. Наша обавеза је да водимо бригу о генерацији која је изградила наш град и земљу. С обзиром на то да сте свој радни век провели радећи сад је прилика да у овим годинама уживате и живите здраво и  активно - рекао је том приликом проф. др Никола Ћировић и додао да је делегација Светске здравствене организације током недавне посете нашем граду била изузетно задовољна програмима које Градска управа за социјалну и дечију заштиту реализује за стара лица.

У оквиру манифестације биће организовани програми разноврсних културних, спортских, забавних и рекреативних садржаја, који су прилагођени потребама, интересовањима и могућностима старих лица. У реализацији ових садржаја, поред чланова клубова, ангажовани су социјални радници, медицинске сестре, деца из вртића ПУ „Радосно детињство“ и ученици основних школа.

 

Извор: Град Нови Сад