Обележен дан 1.бригаде Копнене Војске

Read me

Поводом обележавања Дана 1.бригаде Копнене Војске одржана је свечаност данас, 9.новембра у касарни Југовићево. Свечаности је присуствовао градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. Овај датум  се обележава као сећање на дан када је  прва јединица Седмог пешадијског пука Војске Краљевине Србије, предвођена мајором Војиславом Бугарским 1918.године умарширала у Нови Сад.

-          Свим грађанима честитам 9. новембар – Дан ослобођења у Првом светском рату, када је Нови Сад дочекао вишевековни сан и долазак слободе на наше просторе, што је омогућило присаједињење Војводине матици Србији. Сви смо свесни значаја Војске Србије, а цео цивилни сектор и сви они који су на јавним позицијама имају задатак да помогну Војску Србије, а цео цивилни сектор и сви они који су на јавним позицијама имају задатак да помогну Војску Србије у складу са својим ингеренцијама и могућностима. Град Нови Сад, као град херој, ће чувати и неговати добре односе са Војском Србије, односно са 1. бригадом Копнене Војске. Данас са поносом можемо да Влада и држава Србија никада неће дозволити да ико, на било који начин, угрози постојање Војске Србије. Град Нови Сад, све наше установе и институције, сваки појединац, а пре свега грађани Новог Сада увек ће бити уз Војску како бисмо сачували највредније тековине наслеђене од наших предака, пре свега слободу која је плаћена најскупљом ценом – животима наших најхрабријих јунака – рекао је градоначелник Вучевић и поводом Дана 1. бригаде Копнене Војске свим припадницима јединице упутио срдачне честитке.

Бригадни генерал Жељко Петровић рекао је да ће и у наредном периоду Војска дати неопходну подршку грађанима и локалној самоуправи.

-          Припаднике 1.бригаде очекују бројни и сложени задаци у наредном периоду. Већ сутра, један строј одлази на веома одговоран и важан задатак препун изазова, а то је обезбеђење административне линије према Косову и Метохији где ће бити ангажовани значајни људски и материјални ресурси – истакао је бригадни генерал Петровић.

Свечаности су присуствовали и представници Српске православне цркве, Јужно – бачког управног округа, Аутономне Покрајине Војводине, локалних самоуправа, Министарства унутрашњих послова и многобројни представници Војске Србије.

Понедељак, 9.новембар 2015.