Обележен дан најстаријег српског професионалног позоришта

Read me

После међународног дана позоришта 27. марта, који се обележава у целом свету, наше најстарије професионано позориште - СНП Нови Сад, обележио је 28. марта свој дан и свој 155.рођендан. 

На свечаности која је одржана на великој сцени, која носи име Јована Ђорђевића, оснивача позоришта, награђени су и похваљени бројни појединци: глумци, певачи, играчи и други сарадници и неуметничко особље овог позоришта.

Најстарије српско позориште захвалило је и наградило и "спољне сараднике", који су својим деловањем задужили ову националну културну институцију. Између осталих, похвалу је добила и Служба за дигитализацију ЈКП "Информатика" из Новог Сада - због великог доприноса на промовисању културних вредности у оквиру пројекта "Дигитализација културне баштине Новог Сада".

Дигитализовањем ретке позоришне грађе учињено је да она буде доступна широј јавности, а ова Служба је омогућила Српском народном позоришту и виртуелну туру.

Сарадња СНП-а и ЈКП "Информатике" се наставља, а Служба за дигитализацију у овој години планира и бројне активности са институцијама културе државе Србије, АП Војводине и града Новог Сада, што ће свакако допринети афирмацији настојања да се успешно реализује кандидатура града Новог Сада за "Европску престоницу културе 2021.".